Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності для оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна

                         У К  Р  А  Ї  Н  А

 

Я Н О Ш І В С Ь К А  С І Л Ь С Ь К А  Р А Д А

 

БЕРЕГІВСЬКОГО РАЙОНУ  ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Р І Ш Е Н Н Я № 108

 

Тридцять третьої   сесії   VIІ cкликання

 

від 24  липня   2018 року                                                                                       с.Яноші

 

 

    Про затвердження Положення про конкурсний відбір

суб’єктів оціночної діяльності для оцінки  земельних  ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані

 об’єкти нерухомого майна»

 

Відповідно до Земельного кодексу України, Законів України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», «Про оцінку земель», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» , Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»,, з метою визначення процедури  конкурсного відбору  суб’єктів оціночної діяльності для оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, сесія Яношівської сільської ради

                                        ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити  Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності для

оцінки  земельних  ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна» згідно додатку 1.

  2. Затвердити склад конкурсної комісії з відбору суб’єктів оціночної діяльності для оцінки земельних  ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна згідно додатку 2.

3. Опублікувати дане рішення в газеті «Вісник Берегівщини», а додатки до нього у зв’язку з їх великим обсягом на офіційному ВЕБ-порталі Яношівської сільської ради в мережі Інтернет.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету .

 

 

         Сільський голова                                                                    С.С.Барта                                                  

 

 

 

Додаток 1

до рішення сесії сільської ради

№ 108

Від 24 липня 2018 року

 

 

 

Положення

про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності для оцінки земельних

ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані

об’єкти нерухомого майна

 

1. Загальні положення

1.1. Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності для оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна (надалі-Положення), визначає порядок конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності - суб´єктів господарювання (надалі - суб´єкти оціночної діяльності) для оцінки земельних ділянок несіль ськогосподарського призначення, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна.

1.2. Підставами для участі в конкурсі претендентів є обов’язкова наявність у них:

- ліцензії Державного агентства земельних ресурсів України;

- свідоцтва про реєстрацію в Державному реєстрі оцінювачів;

- переліку оцінювачів, які будуть залучені до виконання робіт з оцінки земель та підписання звітів про оцінку земель;

- кваліфікаційних документів оцінювачів, які будуть залучені до проведення оцінки і підписання звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки.

 

2. Підготовка до проведення конкурсу

2.1. На підставі рішення сільської ради про проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок відповідальний працівник сільської ради не пізніше як за двадцять днів до оголошеної дати проведення конкурсу забезпечує опублікування в засобах масової інформації  повідомлення про проведення конкурсу.

 

Повідомлення має містити:

- дату, час і місце проведення конкурсу;

- відомості про земельні ділянки, які підлягають продажу;

- кінцевий термін подання заяви та документів на участь у конкурсі;

- термін виконання робіт з оцінки земельних ділянок (у календарних днях);

- перелік підтвердних документів, які подаються на розгляд комісії;

- місцезнаходження комісії, контактні телефони;

- іншу необхідну інформацію.

2.2. Претенденти подають заяву та конкурсну документацію. Конкурсна пропозиція подається в запечатаному конверті. Підтвердні документи подаються з описом наявних.

До підтвердних документів належать:

- заява на участь у конкурсі за встановленою формою

- копія установчого документа претендента;

- копія ліцензії Державного агентства земельних ресурсів України;

- копія свідоцтва про реєстрацію в Державному реєстрі оцінювачів;

- копії кваліфікаційних документів оцінювачів, які будуть залучені до проведення оцінки і підписання звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки;

- інформація про претендента (документ, який містить відомості про претендента щодо його досвіду роботи, кваліфікації та особистого досвіду роботи оцінювачів із незалежної оцінки земельних ділянок, які будуть залучені ним до проведення оцінки і підписання звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки).

Конкурсна пропозиція претендента має містити інформацію щодо пропонованої вартості виконання робіт, калькуляції витрат, пов’язаних із виконанням робіт, а також терміну виконання робіт, якщо він не визначений у повідомленні про проведення конкурсу.

2.4. Претендент має право відкликати свою заяву до дати проведення конкурсу, повідомивши про це письмово голову комісії.

Учасник несе відповідальність за достовірність поданої ним конкурсної документації.

 

3. Порядок проведення конкурсу

3.1. Конкурсний відбір суб'єктів оціночної діяльності здійснюється конкурсною комісією (надалі - комісія), яка затверджується рішенням сільської ради.

Конкурсна комісія утворюється у складі не менше 5 осіб.

Рішення комісії приймається більшістю голосів від кількісного складу комісії, оформляється протоколом, який підписують голова, секретар та всі присутні члени комісії.

До компетенції комісії належить розгляд та вирішення питань, які стосуються конкурсного відбору експертів.

3.2. Очолює комісію голова комісії. Голова комісії у межах наданих повноважень:

- скликає засідання комісії;

- головує на засіданнях комісії;

- видає розпорядження та доручення, обов'язкові для членів комісії.

3.3. Секретар комісії:

3.3.1 приймає від кожного претендента заяву та конкурсну документацію і готує інформаційне повідомлення про претендента.

У інформаційному повідомленні про кожного претендента зазначаються наявність у нього:

- ліцензії на проведення цього виду робіт;

- свідоцтва про реєстрацію в Державному реєстрі оцінювачів;

- переліку оцінювачів, які будуть залучені до виконання робіт з оцінки земель та підписання звітів про оцінку земель;

- кваліфікаційних документів оцінювачів, які будуть залучені до виконання робіт з оцінки земель та підписання звітів про оцінку земель;

3.3.4 готує для розгляду конкурсною комісією інформацію щодо переліку претендентів, яких пропонується визнати учасниками конкурсу, а також стосовно претендентів, які не можуть бути допущені до участі у конкурсі;

3.3.5 готує довідки для комісії про кожного претендента;

3.3.6 оформлює протоколи засідань комісії;

3.3.7 здійснює контроль за виконанням доручень голови комісії.

3.4. Засідання комісії проводиться у разі присутності не менше двох третин від її кількісного складу. Конкурс проводиться за наявності не менш як двох учасників.

3.5. На засіданні комісія аналізує підтвердні документи претендентів та розглядає інформаційне повідомлення про кожного претендента. Конверти учасників конкурсу з конкурсною пропозицією розпечатуються на засіданні комісії.

3.6. Комісія визначає переможця конкурсу за найкращими пропозиціями, які найбільш повно відповідають таким умовам:

- мінімальна вартість послуг суб'єкта оціночної діяльності щодо виконання оцінки земель;

- відсутність зауважень державної експертизи щодо дотримання строків виконання робіт з оцінки земель та отримання її позитивних висновків з раніше виконаних звітів;

- досвід роботи суб'єкта оціночної діяльності та оцінювачів, які будуть залучені до виконання робіт з оцінки земель, у проведенні землеоціночних робіт;

- наявність рекомендацій та висновків контролюючих органів та інших державних установ щодо практичної діяльності претендентів.

У разі невідповідності документів вимогам чинного законодавства України, цього Положення, а також у разі подання експертом до комісії неповного пакета документів, комісія приймає протокольне рішення про відмову в розгляді заяви на участь у конкурсі.

3.7. Рішення Комісії приймається шляхом відкритого голосування.

3.8.Рішення Конкурсної комісії приймаються більшістю від загальної кількості присутніх членів комісії  та оформляється протоколом, який підписується всіма членами комісії. За бажанням членів комісії, не згідних з рішенням, у протоколі засідання зазначається їх окрема думка.

3.9. За результатами голосування може бути не визначено переможця конкурсу. У такому випадку комісія може перенести прийняття рішення про визнання переможця конкурсу на наступне засідання та запропонувати всім учасникам конкурсу подати додаткові пропозиції щодо умов оплати робіт та відомості щодо досвіду з оцінки майна або призначити повторний конкурс.

3.10. Висновок комісії оформляється протоколом. Протокол комісії є підставою для оголошення переможця конкурсу та укладання договору на проведення оцінки земельної ділянки несільськогосподарського призначення, на якій розташовано об’єкт нерухомого майна.

 

4. Інші питання, пов’язанні з конкурсом, та його результати

4.1. Якщо не надійшло жодної заяви на участь у конкурсі, конкурс вважається таким, що не відбувся. У цьому випадку голова комісії приймає протокольне рішення про повторне проведення конкурсу та призначає його дату.

Повторно конкурс може проводитися до остаточного визначення переможця, але не частіше ніж один раз на місяць.

4.2. З переможцем конкурсу сільська рада укладає договір на проведення оцінки земельної ділянки несільськогосподарського призначення, на якій розташовано об’єкт нерухомого майна.

4.2. У разі потреби у повторному проведенні оцінки об’єкта, оцінку якого було здійснено із залученням суб’єкта оціночної діяльності, відібраного на конкурсних засадах, або виявлення суб’єктом оціночної діяльності під час виконання робіт факту значного збільшення обсягу робіт з експертної оцінки земельної ділянки, непередбаченого у повідомленні про проведення конкурсу, комісія розглядає ці питання на своєму засіданні. У таких випадках комісією може бути прийнято протокольне рішення щодо оголошення повторного конкурсу з відбору суб’єктів оціночної діяльності або залучення суб’єкта оціночної діяльності, який вже здійснював зазначені роботи з оцінки земельної ділянки, та укладення з ним додаткового договору на умовах, запропонованих суб’єктом оціночної діяльності, у разі згоди комісії із запропонованими умовами. При прийнятті протокольного рішення у цьому разі комісія керується звичайною ціною послуг щодо подібних об’єктів оцінки на підставі узагальнення інформації щодо рівня цін на послуги за результатами конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності.

 

 

 

Секретар сільської ради                                                               А.Варга                                          

 

 

 

Додаток 2

до рішення Яношівської сільської ради від 24 липня 2018р.№ 108

 

 

 

 

 

 

СКЛАД

конкурсної комісії з відбору суб’єктів оціночної діяльності з експертної грошової оцінки земельних ділянок, що підлягають продажу

 

 

Голова комісії – Барта Степан Степанович, сільський голова

Секретар комісії –   Варга Аттіла Аттілович, секретар сільської ради

Члени:

  1. Кізман Аттіла Юліусович – депутат сільської ради
  2. Варга Семен Шімонович – депутат сільської ради
  3. Гоздог Роланд Степанович  – депутат сільської ради 
  4. Симчера Маріанна Вікторівна  – головний бухгалтер

 

 

 

 

Сільський голова                                                                    С.С.Барта 

 

« повернутися до списку новин

rada.org.ua - портал місцевого самоврядування

Логін: *

Пароль: *